Terug naar de vorige pagina

De tien geboden voor de advocaat-stagiair

De tien geboden voor de advocaat-stagiairHoe maak ik mijn stageperiode tot een succes?

Auteurs: Michel Knapen
en Linda van der Ham

November 2015
180 pagina’s
ISBN 978-90-8863-177-1
€ 24,95

Dit boek stond in de top-tien van best verkochte boeken in 2016 bij juridische boekhandel Jongbloed.

Alle advocaat-stagiairs krijgen tijdens hun eerste drie jaar te maken met dezelfde uitdagingen. Ze willen leren omgaan met werkdruk, met hun collega’s en met de hiërarchie op kantoor. Ze zoeken brede ontwikkeling en mentale balans. Tegelijkertijd moeten ze presteren en zichtbaar zijn om kans te maken op een medewerkerscontract. In deze bundel worden, aan de hand van interviews met ervaren advocaten, trainers en coaches, waardevolle strategieën beschreven om dat alles te bereiken.
Dagelijks worstelen advocaat-stagiairs met vragen als: kan ik nee zeggen als mijn patroon een extra klus op mijn toch al overvolle bureau legt? Hoe laat ik weten dat ik echt ontspanning nodig heb en dus niet kan overwerken? Hoe kan ik van mijn patroon leren als hij nooit tijd voor me heeft? Hoe ga ik om met dominant gedrag van partners? Bij wie moet ik in de picture komen, en hoe doe ik dat?
Met de ‘tien geboden’, die de auteurs voor stagiairs hebben opgesteld, rollen zij een stuk beter door hun stageperiode. Met deze best practices leren ze sneller, doen ze hun werk met meer plezier én presteren ze beter.

Mr. Job Blok, Patroon van het Jaar 2015 in zijn voorwoord in dit boek: ‘Er is nog een elfde gebod: lees dit boek! Geen twijfel over mogelijk.’
Mr. Ruben Alderse Baas, lid Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten in zijn nawoord in dit boek: ‘Had ik dit boek maar gelezen voordat ik aan het avontuur van advocaat begon.’
Het Rechtenstudentje: ‘Het boek is afwisselend, laagdrempelig en geeft een verrassend compleet overzicht van zaken waar advocaat-stagiaires mee kunnen worstelen. (…) het verveelt geen moment. (…) Daarnaast worden praktische tips van advocaten vlot afgewisseld met adviezen van trainers en coaches over hoe je mentaal overeind blijft, zonder dat het ‘zweverig’ wordt. En hoewel de auteurs de nodige schrikbeelden voor advocaat-stagiaires aankaarten, is de rode lijn duidelijk: leer en geniet.’ (Klik hier voor de volledige recensie)
Mr. Noëlle Bynoe, advocaat en portefeuillehouder opleidingen, Stichting Jonge Balie Nederland: ‘Het boek leest lekker weg en verveelt geen moment. (…) Ook wanneer je stagiair-af bent, kun je terugvallen op de praktische handvatten in dit boek. (…) Nóg een gebod: partner/patroon: lees dit boek.’

Sku
978-90-8863-177-1 Knapen/Van der Ham
Beschrijving
De tien geboden voor de advocaat-stagiair
Product Opties
#OptiePrijs
1Boek€ 24,95
Verzenden
Verzend ratio: A
Bestellen De tien geboden voor de advocaat-stagiair Boek @ €24,95
Nieuwsbrief ontvangen?
Niet gevonden wat u zoekt?
Met de onderstaande zoekfunctie zoekt u in een database van duizenden boeken.

Get Adobe Flash player