Werken voor je geld, fluiten naar je centen

14.95

Wanbetalers, hoe pak je ze aan?

Artikelnummer: 978-9078709-251 Categorieën: , ,

Beschrijving

Het risico dat een kleine zelfstandige of ondernemer hard moet werken voor zijn geld maar kan fluiten naar zijn centen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. In de eerste helft van 2013 is een recordaantal faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken. Bijna vijfduizend, dat is veertien procent méér dan in de eerste helft van 2012. Ongeveer een kwart daarvan gaat failliet door wanbetaling van klanten. In Nederland lopen bedrijven 14,3 miljard euro mis door betalingsverzuim. Het is zelfs al zo erg dat banken kleine bedrijven geen kredieten meer verlenen uit angst voor faillissementen. Bedrijven investeren niet meer, kunnen daardoor niet meer groeien en de innovatie stagneert. Wanbetalers strooien zo bakken met zand in de motor van de economie.
De verslechtering van de betalingsmoraal is maar één kant van het verhaal. Ondernemers zijn ook laks bij het innen van betalingen en veroorzaken zo hun eigen slechte liquiditeit. Er wordt gemiddeld zeventig dagen gewacht voordat er serieuze maatregelen worden genomen om geld te innen. Debiteurenbeheer is een ondergeschoven kindje. En dat is nergens voor nodig.
U wilt wél worden betaald voor uw werk? Ken dan uw rechten. Pik de smoesjes van wanbetalers niet langer. Weet waar u deskundige hulp moet zoeken. Leer hoe u vorderingen kunt uitbesteden. Gebruik de kennis en ervaringen van incassodeskundigen. In dit boek leest u alles wat u wel en niet moet doen om te voorkomen dat u moet fluiten naar uw centen.

Extra informatie

Auteur

,

ISBN

Aantal pagina's

Jaar van uitgave

2013