Eerdere Congressen

De taal meester

Themadag voor de Raad voor de rechtspraak

Archaïsche termen, Latijnse spreuken, moeilijke woorden, onbegrijpelijke afkortingen, passief taalgebruik, oneindig lange zinnen. Wie een rechterlijk vonnis leest, raakt in dit juridisch lingo al snel de draad kwijt. Meer informatie »

Brabantse Europaquiz

De provincie en de Europese Unie: het zijn geen bestuursorganen die de harten sneller doen kloppen. Toch worden beide instituten de komende jaren steeds belangrijker. Meer informatie »

Crisisbeheersing na rampen

Naar een integraal nazorgbeleid voor slachtoffers van rampen en calamiteiten Meer informatie »

Nationale Grondwetsquiz

De Grondwet – bemind maar onbekend- onder de aandacht

De Nederlandse Grondwet is jarig
Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Grondwet voor het laatst fundamenteel is herzien. In 1983 werd de Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden – die  eigenlijk nog uit 1814 is – een stuk moderner gemaakt. Meer informatie »

Het recht op de wietzolder

Hoe kan de hennepteelt in (huur)woningen het beste worden bestreden?

Op het eerste oog ligt de strijd tegen de hennepteelt op koers. Woningcorporaties dulden geen kwekers en betrapte huurders worden steeds vaker hun huis uitgezet. Toch vertoont deze aanpak steeds meer scheuren. Het is de vraag of corporaties daarop zijn voorbereid. Meer informatie »

De gestoorde crimineel en het belang van de burger

Publieksdebat over tbs – zaterdag 7 november 2010

Veel burgers vinden tbs een verontrustende maatregel. Dat gestoorde criminelen worden opgesloten en behandeld, is prima. Maar als ze op een bepaald moment weer vrij komen, zijn we er zeker van dat ze echt zijn genezen? Meer informatie »

Nieuwsbrief ontvangen?
Get Adobe Flash player